Jdi na obsah Jdi na menu

Výsledky

Sešli jsme se v plné síle

 

 

Sokol PP - Sokol Hradec Králové -  57 : 52 (16:11 22:26 33:34)

Sokol PP - Sokol PP Hradec Králové -  49 : 61  (4:24 20:40 29:52) 

 
V pondělí a ve středu 3. a 5. prosince jsme odehráli dvě utkání OP s týmem lvic ze Sokola 1. Kvalitu soupeřek předcházely impozantní výsledky, kdy holky vykleply dvakrát doma Pardubice i Josefov a v Trutnově jeden zápas vyhrály a druhý velmi důstojně prohrály. Bylo nám tedy jasné, že svěřenkyně Jana Uhlíře si s námi servítky brát nebudou. K prvnímu utkání jsme nastoupili na domácí půdě holek na nábřeží a hned od začátku jsme se do  lvic pustili s vervou a drželi tak s nebezpečným soupeřem krok. Strojově pracovitý dívčí basketbal jsme přehrávali hlavně rychlými brejky dvojice Půlpán, Rajnoch, kdy si prostě s šikovnými přehozy Půlpána na Rajnocha holky nevěděly rady. A to Marek minimálně pět jasných šoupáků nedal. Co se nedalo z rychla doplnil Míla Kulich z pod koše. V druhé půli jsme ztratili koncentraci a  naše srandičky již byly nad rámec i onoho rčení "Basketbalem se musíš bavit". Po trochu nezvládnutém konci služby u stolku se prodlužovalo. A byli to zase oba Márové, kteří svým obětavým přístupem strhli ostatní kluky a dotáhli zápas do vítězného konce. Je vidět, že pokud se sejdeme v rozumné sestavě, umíme zahrát i na velmi dobrého soupeře a to také i v obraně. 

 

Utkání ve středu se hrálo u nás doma na Sokole a při absenci Marka Rajnocha a v první osmiminutovce i Marka Šrůmy a Matěje Půlpána se holky stačily chytit a než zmínění pánové dorazili ze školní akce bylo to o dvacet a tohle manko už se nám do konce zápasu nepodařilo úplně smazat. Větší prostor pak dostali všichni ostatní na lavičce. 

 

 

  Už jsme se skoro sešli v plné síle                                     

 

 

Sokol Josefov - Sokol PP Hradec Králové -  47 : 62 (16:18 20:38 35:47)

Sokol Josefov - Sokol PP Hradec Králové -  56 : 59  (6:5 27:18 43:34 50:50)

 

Velmi příjemnou sobotu nám připravili naši kluci hrající za U13, kdy dvakrát porazili na hřišti soupeře kluky z Josefova. Až na nemocného Davida Zindulku byli všichni kluci (2000) z U14 a ze stejného ročníku jim velmi dobře sekundoval také Pepča Jírovec. Z mladších hráčů (2001) pak zahrál velice dobře Míša Kult a stranou nezůstali ani Matyáš "TiTin" Prouza a Martin Sehnoutka. Ligoví hráči pak předvedli, že jim zkušenosti z celorepublikové soutěže a tréninky Jana Holubce velice prospěly a zvláště v obraně v sobotu trochu zakřiknuté kluky z bratrského Josefova přehrávali. Těm samozřejmě handicap minima doposud odehraných minut nijak neprospívá a na jejich herním projevu to je již znát. Kupodivu jsme soupeře přehrávali jeho vlastní zbraní a tou je rychlý protiútok, kdy zvláště Mára Rajnoch využíval bleskurychlé pasy Matěje Půlpána. Čtveřice Půlpán, Rajnoch, Kulich a Šrůma zajistila většinu bodů a zvláště v prvním utkání jasně soupeře přehrála. Je ještě mnoho co opravovat a vylepšovat, nicméně kluci za první body v soutěži zaslouží uznání. Zároveň děkuji rodičům za pomoc s odvozem. 

 

 

 

 

 Stále se nemůžeme sejít v plné síle                                     

 

Sokol PP Hradec Králové - KARA Trutnov - 22 : 100 ( 3:25 13:51 17:74)

Sokol PP Hradec Králové - KARA Trutnov - 29 : 106 (12:18 18:49 25:74) 

 

Sobotní utkání skončila podle našeho očekávání. Při absenci Šrůmy, nemocného Půlpána a zraněného Kulicha jsme měli k dispozici pouze tři chlapce ročníku narození 2000. Na vyzrálejšího soupeře jsme opravdu neměli. Světlým okamžikem se stala pouze první čtvrtina druhého utkání, ve které jsme se soupeřem drželi krok a skončila tak 12 : 18. Srovnatelnou hru s trutnovskými, bohužel osamocenou, pak předvedl pouze Marek Rajnoch, který byl nejlepším hráčem týmu a v případě, že by mu sekundovali v sobotu absentující spoluhráči výsledek celého utkání by byl někde úplně jinde. Pepča Jírovec potom musí šetřit s fauly, jinak si vždy zahraje jen pár minut, jeho obrovská bojovnost s nedostatečnou technikou vedení míče přináší spoustu vynucených ale taky mnoho nevynucených ztrát. Standard pak odvedl David Zindulka. Z 2002 byl tentokrát Dan Entrich a jeho chytrý profesorský basket je úměrný váze, výšce a věku. Bohužel o dva roky starší kluci z Trutnova už jsou právě o ty dva roky dále. To platí i pro naše kluky 2001, i když Honza Dušek a Miša Kult by si ve své věkové kategorii rady věděli. Bohužel hostování kluků ročníku narození 2001 do U12 mi ze strany Sokola I bylo odmítnuto s odůvodněním, že mají spoustu děvčat a pro kluky nemají místo. A spřátelený klub Baskeťáci Josefov letos nemá kategorii U12 vůbec přihlášenou. Nezbývá tedy nic jiného než hrát U13, kde jsme se sice ještě nesešli v plné síle ale taky to je jediná možnost pro všechny kluky jak si zahrát.      

20. října 2012 - Jar. Stollín

 

První dvě utkání sezóny se vůbec nepovedla.   

BK Pardubice - Sokol PP Hradec Králové  - 90 : 46 (10:14 36:18 60:31)

BK Pardubice - Sokol PP Hradec Králové - 132 : 33 (18:20 52:26 84:32)

Není to vůbec jednoduché a píše se mi to velmi těžce. Již druhý rok doplácíme na naši náborovou neschopnost přilákat k basketbalu více dětí. Při počtu šesti hráčů ročníku 2000 z nichž dva (Rajnoch a Šrůma) na zápasech chyběli pak nemůžeme očekávat zázraky. Nezasvěcenému člověku při  pohledu na stavy jednotlivých čtvrtin vytane na mysli otázka. Co to tam sakra vyváděli. První čtvrtku obou zápasů vyhrají a potom taková nakládáčka. Je to jednoduché vysvětlení. Družstvo bylo složeno ze čtyř hráčů ročníku 2000, z pěti ročníku 2001 a dva kluky uvolnil kolega Vondra z nejmladších mini tedy 2002. V první čtvrtině účinkovali jak Matěj Půlpán, tak Míla Kulich. A zmínění dva z velké části zařídili, že se s družstvem pardubických kluků držel krok. V okamžiku kdy se začalo střídat, aby si zahráli všichni, výkonnost šla rapidně dolů a nakonec to oba výše zmínění zabalili, kdy danou situaci na hřišti vyhodnotili tak, že to stejně nemá význam. S odstupem času se na ně stále méně zlobím. Spíše mě mrzí, že díky neschopnosti nás funkcionářů jsme nebyli v Hradci Králové schopni přilákat k basketbalu více dětí a zajistit tak plnohodnotná družstva jednotlivých ročníků, tak abychom neustále nemuseli flikovat sestavy z hráčů kteří věkem a výkonem zdaleka do těchto týmů nepatří a mají z toho po každé nakládačce nepříjemný mindrák, že to těm hodně dobrým kazí. Pokud mám hodnotit hráče, musím napsat, že na uvedenou soutěž U13 mají všichni čtyři z ročníku 2000. Ačkoliv Pepa Jírovec zápasí s technikou míče, tak bojovník je to veliký, David Zindulka udělal za poslední rok velký pokrok a na placu to bylo znát. Oba hlavní aktéři, Mates Půlpán a Míla Kulich mají mnohem vyšší ambice a svým ještě nevyzrálým přístupem k reprezentaci klubu si to zatím trochu kazí. Míša Kult a Honza Dušek z 2001 předvedli to, co by měli předvést dobří, ale zatím o rok mladší hráči, dále pak musím uznat, že ačkoliv o dva roky mladší, nezaostal ani malý Vladimír "Larry" Vondra, jehož orientace na hřišti je velmi dobrá. Ostatní kluci musí hodně máknout a někteří ještě trochu vyrůst. Touto cestou bych chtěl také poděkovat manželům Kultovým za jejich pomoc s odvozem. 

6. října 2012 - Jar. Stollín